Perece usitnite u blenderu te ih pomiješajte s 20 g šećera. U kalup promjera 26 cm raspodijelite malo maslaca te utisnite ravnomjerno usitnjene perece. U pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva u sredini pećnice pecite mješavinu 15 minuta.
Otopite kuverturu i ostavite sa strane. Pomiješajte svježi sir, kiselo vrhnje, ostatak šećera i prstohvat soli dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miješati. Na kraju postepeno dodajte brašno.
Smjesu izlijte u kalup i pecite na 225 stupnjeva 10 minuta.
Smanjite temperaturu na 90 stupnjeva i nastavite peći još 50 minuta. Pri tome nemojte otvarati pećnicu.
Tortu ostavite narednih 2 sata u zatvorenoj pećnici. Nakon što je izvadite ostavite da se ohladi. Tortu izvadite iz kalupa i ostavite minimalno 4 sata, a najbolje preko noći u hladnjaku.
Za ukras otopite kuverturu i kuhajte u vrhnju s 50 g šećera i s prstohvatom soli. Bjelanjke umutite.
⅓ toplog mješavine s vrhnjem dodajte u umućene bjelanjke i brzo pomiješajte.
Na kraju bjelanjke dodajte u ostatak smjese te na blagoj toplini miješajte dok smjesa ne postane gusto kremasta. Ostavite da se smjesa potpuno ohladi.
Ostatak šećera otopite na niskoj temperaturi, dodajte kikiriki i miješajte sve dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Kikiriki ostavite na kuhinjskom papiru kako bi se ohladio.
Tortu premažite s ukrasnom smjesom i po njoj podijelite ušećereni kikiriki.