Slatki božićni kolačići s glazurom

Priprema ovih ukusnih božićnih keksića traje jako kratko, stoga ne brinite ako ih niste stigli napraviti na vrijeme.

Slatki božićni kolačići s glazurom Izvor slike: 123RF

00:40

Sastojci:

Priprema

  1. Pomiješajte maslac i šećer. Miksajte dok smjesa ne postane pahuljasta i prozračna.
  2. Dodajte preostale sastojke i dobro izmiješajte. Ohladite u hladnjaku 1 do 2 sata.
  3. Zagrijte pećnicu na 190°C.
  4. Na pobrašnjenoj površini, razvaljajte tijesto na 5 mm i izrežite uz pomoć božićnih kalupa za kolačiće.
  5. Obložite lim papirom za pečenje, posložite kolačiće i pecite ih 7 do 9 minuta dok ne porumene. U međuvremenu pomiješajte sastojke za glazuru.
  6. Kada se kolačići ohlade, prebacite glazuru u vrećicu, odrežite vrh škarama i ukrasite ih po želji.

Energetska vrijednost:

64

Ostali recepti

Ukusni i jednostavni – domaći rezanci
Losos s bademima u umaku od meda
Smoothie od šumskog voća
Losos s ružmarinom i limunom
Torta od trešanja
Rolada s marelicom i lješnjakom
Quinoa s brokulom
Pečeni losos
© 2024 Zdravi recepti