Ovo je priča za velike i male!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pospite kakaom lim za pečenje promjera 18 cm.
Čokoladu, kakao u prahu i vruću kavu zagrijte na laganoj vatri i miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Pomiješajte brašno, bademe, sodu bikarbonu i sol.
U otopljenu čokoladu umiješajte šećer, maslinovo ulje, kiselo vrhnje, jaja i vanilin šećer. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Polako dodajte suhe sastojke i neprestano miješajte.
Stavite tijesto u lim za pečenje i pecite oko 15 minuta. Ostavite da se hladi 10 minuta prije nego tortu izvadite iz kalupa.
Kada se ohladi, tortu stavite u hladnjak na sat vremena.
Na laganoj vatri istopite čokoladu za glazuru. Kada se čokolada otopi, umiješajte kiselo vrhnje. Kolač premažite ohlađenom glazurom.