Slani keksi bez jaja

Za ove kekse potrebno je tek 5 sastojaka, a možete ih pripremiti u većoj količini i zamrznuti.

Slani keksi bez jaja Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema:

  1. U veliku zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer i sol te dobro promiješajte.
  2. Zatim dodajte maslac tako što ćete ga narezati na što sitnije komade, a možete ga i naribati. Zato je važno da maslac bude što hladniji.
  3. Preko svega prelijte mlaćenicu i miješajte pomoću vilice dok se sastojci sjedine. Tijesto ne smije biti glatko (moraju se vidjeti komadići maslaca).
  4. Tijesto premjestite na pobrašnjenu površinu i razvaljajte ga rukama. Tijesto treba biti ljepljivo, no ako je previše ljepljivo da biste ga razvaljali dodajte žlicu brašna. Zatim preklopite tijesto i rukama ga izravnajte. Okrenite tijesto za 90 stupnjeva i ponovno ga presavinite te izravnajte. Ovaj postupak ponovite 6 puta, međutim pazite da ne mijesite tijesto previše.
  5. Pomoću čaše izrezujte krugove od tijesta pazeći da prilikom rezanja ne rotirate čašu. Krugove od tijesta stavite u lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zatim ih stavite u frižider 15-20 minuta.
  6. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i pecite kekse 10 do 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju.

Ostali recepti

Zeleni proteinski detoks smoothie
Palačinke s dunjama
Smoothie od lubenice i mente
Kremasti smoothie od ananasa
Domaći džem od šljiva
Kolač od jabuka s grožđicama
Brzi Gonzales
Zobene pahuljice sa smokvama
© 2024 Zdravi recepti