U veliku zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer i sol te dobro promiješajte.
Zatim dodajte maslac tako što ćete ga narezati na što sitnije komade, a možete ga i naribati. Zato je važno da maslac bude što hladniji.
Preko svega prelijte mlaćenicu i miješajte pomoću vilice dok se sastojci sjedine. Tijesto ne smije biti glatko (moraju se vidjeti komadići maslaca).
Tijesto premjestite na pobrašnjenu površinu i razvaljajte ga rukama. Tijesto treba biti ljepljivo, no ako je previše ljepljivo da biste ga razvaljali dodajte žlicu brašna. Zatim preklopite tijesto i rukama ga izravnajte. Okrenite tijesto za 90 stupnjeva i ponovno ga presavinite te izravnajte. Ovaj postupak ponovite 6 puta, međutim pazite da ne mijesite tijesto previše.
Pomoću čaše izrezujte krugove od tijesta pazeći da prilikom rezanja ne rotirate čašu. Krugove od tijesta stavite u lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zatim ih stavite u frižider 15-20 minuta.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i pecite kekse 10 do 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju.