Sladoled od lavande, meda i mascarponea

Osvježavajuć i ukusniji od kupovnoga.

Sladoled od lavande, meda i mascarponea Izvor slike: Depositphotos

02:00

Sastojci:

Priprema

  1. U zdjeli dobro izmiksajte bjelanjke i šećer.
  2. U lonac stavite mlijeko i slatko vrhnje.
  3. Dodajte med. Kuhajte na laganoj vatri dok ne počne ključati.
  4. Uklonite s vatre, izlijte u hladan lonac, dodajte bjelanjke, promiješajte i vratite na vatru.
  5. Kuhajte na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući dok se smjesa ne počne lijepiti za kuhaču, 5 do 6 minuta.
  6. Uklonite s vatre i izlijte u drugi lonac, poklopite i pustite da po loncu teče hladna voda.
  7. Odmah umiješajte lavandu i mascarpone i dobro promiješajte.
  8. Pustite da stoji oko 20 minuta.
  9. Smjesu stavite u plastičnu posudu, pokrijte i pustite da stoji u zamrzivaču najmanje 1 sat.

Ostali recepti

Pileći temeljac
Složenac od špinata
Tjestenina s karfiolom, kaparima i krušnim mrvicama
Kuskus s povrćem
Namaz od avokada i maslina
Paprike punjene quinoom i shittake gljivama
Jesenski omlet
Kineska salata s dresingom od soje i đumbira
© 2024 Zdravi recepti