Ako su vam dosadili klasični voćni i čokoladni sladoledi, donosimo vam desert s bogatim okusom kave i kremastom teksturom indijskih oraščića kojeg morate probati!
Prije nego krenete s pripremom sladoleda, stavite indijske oraščiće u vruću vodu na 3-4 sata, dok ne omekšaju. Prije upotrebe iscijedite vodu i isperite ih.
Za to vrijeme u kavu stavite datulje na 2 sata, dok ne narastu. Kad izvadite datulje, nemojte proliti kavu.
U blender stavite kavu, datulje, indijske oraščiće, kokosovo mlijeko, kakao, javorov sirup, vaniliju i sol. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ulijte smjesu u kalupe za sladolede ili u posudice od jogurta, nakon sat vremena dodajte drveni štapić i stavite u zamrzivač na 6-8 sati.
Prije posluživanja rastopite čokoladu za kuhanje s kokosovim uljem. Kad izvadite sladolede iz kalupa, umočite ih u rastopljenu čokoladu i/ili pospite komadićima čokolade i kokosa.