Sladoled od kave na štapiću

Ako su vam dosadili klasični voćni i čokoladni sladoledi, donosimo vam desert s bogatim okusom kave i kremastom teksturom indijskih oraščića kojeg morate probati!

Sladoled od kave na štapiću Izvor slike: Depositphotos

00:00

Sastojci:

Priprema

  1. Prije nego krenete s pripremom sladoleda, stavite indijske oraščiće u vruću vodu na 3-4 sata, dok ne omekšaju. Prije upotrebe iscijedite vodu i isperite ih.
  2. Za to vrijeme u kavu stavite datulje na 2 sata, dok ne narastu. Kad izvadite datulje, nemojte proliti kavu.
  3. U blender stavite kavu, datulje, indijske oraščiće, kokosovo mlijeko, kakao, javorov sirup, vaniliju i sol. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Ulijte smjesu u kalupe za sladolede ili u posudice od jogurta, nakon sat vremena dodajte drveni štapić i stavite u zamrzivač na 6-8 sati.
  5. Prije posluživanja rastopite čokoladu za kuhanje s kokosovim uljem. Kad izvadite sladolede iz kalupa, umočite ih u rastopljenu čokoladu i/ili pospite komadićima čokolade i kokosa.

Ostali recepti

Pečena jaja na talijanski način
Čaj od banane i cimeta za bolji san
Topli smoothie od nara
Omlet s kruškama
Prokulice s medom, limunom i lukom
Kremasti humus od bundeve
Njoke ili valjušci
Piletina s tajlandskim začinima
© 2024 Zdravi recepti