Sir od dunja

Nakon što se ubere, plod dunje možemo čuvati otprilike tjedan dana na otvorenom.

Sir od dunja

00:30

Sastojci:

Priprema

Dunju očistite kao jabuku. Ogulite koru, izvadite sjemenke, narežite na kockice i kuhajte dok ne omekša. Ocijedite, propasirajte i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Dodajte šećer i limunov sok i kuhajte još 30 minuta uz konstantno miješanje.

Toplu smjesu izlijte u namašćeni kalup po izboru i spremite u hladnjak. Kada se u potpunosti ohladi, izvadite ga i narežite.

Gotovu delikatesu možete jesti samu ili u kombinaciji s pikantnim tvrdim sirom i orasima.

Ostali recepti

Jaja s brokulom, krumpirom i tortiljom od cjelovitih žitarica
Sok od kurkume i meda za ublažavanje simptoma alergije
Smoothie od banane, bobičastog voća i zobenih pahuljica
Juha od poriluka i krumpira
Lazanje od špinata
Kuhana jaja s rukolom
Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera
Tofu salata
© 2025 Zdravi recepti