Sir od dunja

Nakon što se ubere, plod dunje možemo čuvati otprilike tjedan dana na otvorenom.

Sir od dunja

00:30

Sastojci:

Priprema

Dunju očistite kao jabuku. Ogulite koru, izvadite sjemenke, narežite na kockice i kuhajte dok ne omekša. Ocijedite, propasirajte i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Dodajte šećer i limunov sok i kuhajte još 30 minuta uz konstantno miješanje.

Toplu smjesu izlijte u namašćeni kalup po izboru i spremite u hladnjak. Kada se u potpunosti ohladi, izvadite ga i narežite.

Gotovu delikatesu možete jesti samu ili u kombinaciji s pikantnim tvrdim sirom i orasima.

Ostali recepti

Avokado smoothie za jači imunitet
Francuski omlet
Salata od jakovskih kapica
Smoothie od nara i malina
Zapečeni krumpir s ružmarinom
Bezglutenske tortilje
Čokoladne kapice s malinama
Kuskus s povrćem
© 2024 Zdravi recepti