Tradicionalna njemačka poslastica koja se rado jede i kod nas!
Sastojci:
Biskvit
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Istucite bjelanjke, dodajte šećer, vanilin šećer i žumanjke. Dodajte kakao, cimet, brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiksajte i dodajte orahe i rum.
Tijesto stavite u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje. Pecite oko 40 minuta.
Nadjev
U malo soka od kompota razmutite gustin. U ostatak soka stavite šećer i liker od višnje i pustite da prokuha. Miješajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte sok s gustinom i miješajte dok se smjesa ne zgusne.
Kad se smjesa malo ohladi u nju umiješajte višnje.
Vrhnje istucite u čvrsti šlag. Ohlađen biskvit izrežite na 3 dijela. Ako je ostalo viška soka od kompota njime malo namočite biskvit. Prvi dio biskvita premažite šlagom i stavite pola nadjeva od višanja. Stavite drugi dio biskvita i ponovite postupak. Treći dio biskvita i cijelu tortu premažite šlagom. Pospite čokoladnim mrvicama.