Schwarzwald torta

Tradicionalna njemačka poslastica koja se rado jede i kod nas!

Schwarzwald torta

01:30

Sastojci:

Priprema

Biskvit

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Istucite bjelanjke, dodajte šećer, vanilin šećer i žumanjke. Dodajte kakao, cimet, brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiksajte i dodajte orahe i rum.

Tijesto stavite u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje. Pecite oko 40 minuta.

Nadjev

U malo soka od kompota razmutite gustin. U ostatak soka stavite šećer i liker od višnje i pustite da prokuha. Miješajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte sok s gustinom i miješajte dok se smjesa ne zgusne.

Kad se smjesa malo ohladi u nju umiješajte višnje.

Vrhnje istucite u čvrsti šlag. Ohlađen biskvit izrežite na 3 dijela. Ako je ostalo viška soka od kompota njime malo namočite biskvit. Prvi dio biskvita premažite šlagom i stavite pola nadjeva od višanja. Stavite drugi dio biskvita i ponovite postupak. Treći dio biskvita i cijelu tortu premažite šlagom. Pospite čokoladnim mrvicama.

Ostali recepti

Rolada s ricotta sirom
Lazanje s plodovima mora
Peciva od jabuka
Palačinke bez glutena
Zapečeni slanutak sa špinatom
Salata s tjesteninom i lososom
Voćni napitak od šljiva
Losos s limetom
© 2025 Zdravi recepti