Schwarzwald rolada (za dijabetičare)

Poznata poslastica za dijabetičare

Schwarzwald rolada (za dijabetičare)

01:00

Sastojci:

Priprema

1. Odvojite bjelanca od žumanaca. Od bjelanaca napravite čvrst snijeg. Žumance, umjetno sladilo i vodu stucite u gustu smjesu.

2. Prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom.

3. U smjesu od žumanaca umiješajte brašno, a zatim i snijeg od bjelančevina.

Dobivenu smjesu ulijte u veliki lim obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj peći na temp. 180°C, 12-15 min. Tijesto istresite na kuhinjsku krpu, pažljivo odvojite papir i smotajte zajedno s krpom. Pustite da se ohladi.

1. Skuhajte višnje s vodom, umiješajte cimet i umjetno sladilo(možete umiješati i 1 žl. gustina). Pustite da se ohladi.

2. Šlag napravite prema uputama na pakiranju.

Na dio tijesta rasporedite višnje, premažite obilato šlagom, smotajte roladu i izvana premažite ostatkom šlaga. Pospite gorkom čokoladom.

Ostali recepti

Smoothie od bobičastog voća i mlijeka
Piletina s ružmarinom i češnjakom
Složenac od jetrica i makarona
Kremasta veganska juha od crnog graha i bundeve
Čaj od kurkume, limuna i đumbira za detoksikaciju jetre
Divljač s umakom od kupina
Kruh od tikvica i oraha
Halibut s maslacem i limunom
© 2024 Zdravi recepti