Schwarzwald rolada (za dijabetičare)

Poznata poslastica za dijabetičare

Schwarzwald rolada (za dijabetičare)

01:00

Sastojci:

Priprema

1. Odvojite bjelanca od žumanaca. Od bjelanaca napravite čvrst snijeg. Žumance, umjetno sladilo i vodu stucite u gustu smjesu.

2. Prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom.

3. U smjesu od žumanaca umiješajte brašno, a zatim i snijeg od bjelančevina.

Dobivenu smjesu ulijte u veliki lim obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj peći na temp. 180°C, 12-15 min. Tijesto istresite na kuhinjsku krpu, pažljivo odvojite papir i smotajte zajedno s krpom. Pustite da se ohladi.

1. Skuhajte višnje s vodom, umiješajte cimet i umjetno sladilo(možete umiješati i 1 žl. gustina). Pustite da se ohladi.

2. Šlag napravite prema uputama na pakiranju.

Na dio tijesta rasporedite višnje, premažite obilato šlagom, smotajte roladu i izvana premažite ostatkom šlaga. Pospite gorkom čokoladom.

Ostali recepti

Pire od bundeve
Pečena ricotta
Tjestenina s avokadom i češnjakom
Salata od mahuna, đumbira i sezama
Salata od smokve i rukole
Palačinke punjene sirom i jagodama
Indijski pileći ražnjići
Smoothie od zelene salate i maslačka
© 2025 Zdravi recepti