Schwarzwald rolada (za dijabetičare)

Poznata poslastica za dijabetičare

Schwarzwald rolada (za dijabetičare)

01:00

Sastojci:

Priprema

1. Odvojite bjelanca od žumanaca. Od bjelanaca napravite čvrst snijeg. Žumance, umjetno sladilo i vodu stucite u gustu smjesu.

2. Prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom.

3. U smjesu od žumanaca umiješajte brašno, a zatim i snijeg od bjelančevina.

Dobivenu smjesu ulijte u veliki lim obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj peći na temp. 180°C, 12-15 min. Tijesto istresite na kuhinjsku krpu, pažljivo odvojite papir i smotajte zajedno s krpom. Pustite da se ohladi.

1. Skuhajte višnje s vodom, umiješajte cimet i umjetno sladilo(možete umiješati i 1 žl. gustina). Pustite da se ohladi.

2. Šlag napravite prema uputama na pakiranju.

Na dio tijesta rasporedite višnje, premažite obilato šlagom, smotajte roladu i izvana premažite ostatkom šlaga. Pospite gorkom čokoladom.

Ostali recepti

Neobična juha od bundeve s rižom i jabukom
Pileći zabatci pečeni u senfu i smeđem šećeru
Sladoled od trešanja
Sushi
Svici od fileta lista i lososa u umaku od komorača
Džem od kupina, limuna i meda
Tortilje s lješnjacima, puretinom i špinatom
Tost s karameliziranim kikirikijem i kruškama
© 2022 Zdravi recepti