Salata sa svježim pšeničnim klicama

Obrok za makrobiotičke sladokusce

Salata sa svježim pšeničnim klicama

00:20

Sastojci:

Priprema

1. Mahune očistite, operite, narežite i kuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi.
2. Kuhane mahune ocijedite i ohladite.
3. Klice dobro isperite pod vodom.
4. Salatu operite i narežite na šire trake.
5. Luk operite i narežite na kolutiće.
6. Maslinovo ulje, aceto balsamico, češnjak i kopar dobro izmiješajte i prelijte po pripremljenoj salati.
7. Sezam i sol pomiješajte i popecite tako dugo dok sezam ne počne pucketati.
8. Na kraju pečenu mješavinu sameljite.

Posluživanje

Pripremljenu salatu poslužite posipanu sezamom.

Savjet

U nedostatku svježih mahuna možete koristiti zamrznute. Tijekom godine zelenu salatu možete zamijeniti nekom drugom, ovisno o sezoni, pa ćete tako mijenjati i izgled salate.

Energetska vrijednost:

299

Ostali recepti

Smoothie od borovnica i banana
Njoki s brokulom i lješnjacima
Njoki od brašna
Tjestenina primavera
Fina pita od borovnica
Čokoladna torta s bobičastim voćem
Riža s kozicama
Tost s jabukama
© 2024 Zdravi recepti