Ukusna salata za 6 osoba.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 220 °C.
Stavite krumpir u lim za pečenje, prelijte s 1 žlicom ulja i začinite sa soli i paprom. Pecite ih kroz 20 do 30 minuta dok ne postanu mekani u sredini, a zatim ih ohladite.
U međuvremenu, u maloj zdjeli, zajedno pomiješajte malo soli, papra, luka kozjaka, octa i preostalog ulja.
Krumpir narežite na sitno, stavite u veliku zdjelu i preko njih prelijte preljev koji ste upravo smiješali.
Marinirajte kroz 10 minuta.
Kuhajte šparoge u lagano posoljenoj kipućoj vodi kroz 3 do 4 minute.
Pažljivo ocijedite i stavite u veliku zdjelu s hladnom vodom kako bi zadržali boju i spriječili daljnje kuhanje šparoga.
Ponovno ocijedite, a zatim dodajte krumpir sa špinatom.
Pažljivo promiješajte i poslužite.