Morska poslastica za 4 osobe
Sastojci:
1. Jakovske kapice otvorite i očistite. Bijeli mesnati dio posušite papirnatim ubrusom.
2. Svaki komad, ovisno o veličini narežite na 2-3 tanka komadića.
3. Zagrijte tavu i u njoj otopite maslac.
4. Jednom kad se otopi, dodajte jakovske kapice i popržite sa svake strane oko 1 minute da dobiju lijepu rumenu boju.
5. Izmiješajte sok od naranče, ocat balsamico i med za dressing i odložite.
6. Malim oštrim nožem narežite kruške na kockice.
7. Izmiješajte listove rikule, potočarke, komadiće kruške i orahe. Stavite na tanjure za posluživanje, a na to jakovske kapice.
8. Preko toga prelijte dressingom, pospite mljevenim paprom i poslužite.
Savjet kuhara
Također možete upotrijebiti oštrige kad je za njih sezona (od rujna do ožujka) jer su tada veoma ukusne.