Salata od jakovskih kapica

Morska poslastica za 4 osobe

Salata od jakovskih kapica

00:15

Sastojci:

Priprema:

1. Jakovske kapice otvorite i očistite. Bijeli mesnati dio posušite papirnatim ubrusom.

2. Svaki komad, ovisno o veličini narežite na 2-3 tanka komadića.

3. Zagrijte tavu i u njoj otopite maslac.

4. Jednom kad se otopi, dodajte jakovske kapice i popržite sa svake strane oko 1 minute da dobiju lijepu rumenu boju.

5. Izmiješajte sok od naranče, ocat balsamico i med za dressing i odložite.

6. Malim oštrim nožem narežite kruške na kockice.

7. Izmiješajte listove rikule, potočarke, komadiće kruške i orahe. Stavite na tanjure za posluživanje, a na to jakovske kapice.

8. Preko toga prelijte dressingom, pospite mljevenim paprom i poslužite.

Savjet kuhara

Također možete upotrijebiti oštrige kad je za njih sezona (od rujna do ožujka) jer su tada veoma ukusne.

Ostali recepti

Zapečena pileća prsa s ružmarinom
Smoothie od banane, naranče i špinata
Juha od celera i graška
Vrući napitak s narančom
Voće s kremom od limete
Zapečeni slanutak
Riblji curry sa šparogama
Dida Boža tortica s kremom od mandarine i ricotte
© 2024 Zdravi recepti