Sacher torta

Čokoladni kolač sa džemom od marelica.

Sacher torta

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20cm.

Rastopite čokoladu na laganoj vatri i stavite ju na stranu.

Maslac i dvije trećine šećera miksajte 10 minuta. Kad je smjesa pahuljasta, dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte čokoladu i sve dobro izmiješajte. Zatim dodajte brašno i lagano miješajte.

Umutite bjelanjke u čvrst snijeg. Zatim umiješajte preostali šećer. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, sjajna, ali ne i vrlo čvrsta. Nježno umiješajte bjelanjke u smjesu s čokoladom.

Tijesto stavite u pripremljen kalup za pečenje i pecite 50 min. Kada se kolač ohladi izvadite ga iz kalupa.

Džem od marelica zagrijte na laganoj vatri. Polako ga prelijte preko torte i ostavite da se ohladi.

Rastopite čokoladu i maslac na laganoj vatri. Glazuru prelijte preko kolača i razmažite.

Ostali recepti

Smoothie od naranče i mrkve za jačanje imuniteta
Piletina s timijanom i kurkumom
Muffini od jaja i slanine
Chia puding s jagodama
Piletina sa slanutkom
Bruschette s rajčicom i feta sirom
Torta od čokolade i Nutelle
Prirodni sirup protiv kašlja
© 2024 Zdravi recepti