Čokoladni kolač sa džemom od marelica.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20cm.
Rastopite čokoladu na laganoj vatri i stavite ju na stranu.
Maslac i dvije trećine šećera miksajte 10 minuta. Kad je smjesa pahuljasta, dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte čokoladu i sve dobro izmiješajte. Zatim dodajte brašno i lagano miješajte.
Umutite bjelanjke u čvrst snijeg. Zatim umiješajte preostali šećer. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, sjajna, ali ne i vrlo čvrsta. Nježno umiješajte bjelanjke u smjesu s čokoladom.
Tijesto stavite u pripremljen kalup za pečenje i pecite 50 min. Kada se kolač ohladi izvadite ga iz kalupa.
Džem od marelica zagrijte na laganoj vatri. Polako ga prelijte preko torte i ostavite da se ohladi.
Rastopite čokoladu i maslac na laganoj vatri. Glazuru prelijte preko kolača i razmažite.