Sacher torta (za dijabetičare)

Ova izvrsna i popularna torta dolazi u novom obliku koji je prilagođena dijabetičarima, a tako ukusan i osvježavajuć da nećete primijetiti razliku.

Sacher torta (za dijabetičare)

01:30

Sastojci:

Tijesto

 

 

Preljev

 

Priprema

  1. Žumanjke izmiješajte sa sladilom, izrađenim margarinom i rastopljenom čokoladom, a od bjelanjaka istucite čvrst snijeg. Žumanjcima dodajte snijeg i postupno dodavajte brašno i prašak za pecivo.
  2. U nauljeni oblik za torte izlijte masu i pecite 30-35 minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C. Još vruću tortu razrežite na dva dijela. Donji dio namažite marmeladom od marelica, poklopite gornjim dijelom i ostatkom marmelade premažite tortu izvana.
  3. Stavite u hladnjak nekoliko sati i pripremite preljev.
  4. Čokoladu, mlijeko i sladilo zagrijte dok se čokolada ne rastopi. Malo ohladite i kad se preljev počne zgušnjavati, prelijte ga po torti.
  5. Tortu ohladite u hladnjaku, razrežite na 10 komada i poslužite.

Energetska vrijednost:

222

Nutritivne vrijednosti:

Ostali recepti

Tjestenina s rajčicama i tunom
Čokoladna torta sa slanom glazurom
Smoothie prije vježbanja
Pikantna salata od piletine i ananasa
Bruskete od jagoda pogodne za vegane i dijabetičare
Mongolsko meso
Tortilje od tune, avokada i dinje
Kajgana s tunom
© 2022 Zdravi recepti