Sada možete uživati u ovom popularnom desertu i kod kuće!
Sastojci:
Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite 6 malih vatrostalnih posuda. Šećer i vodu kuhajte miješajući 3 minute ili dok se šećer ne rastopi. Povećajte toplinu. Kuhajte, nepokriveno, bez miješanja, 10 minuta dok ne dobijete sirup.
Ulijte sirup u pripremljene posude. Ostavite sa strane 15 minuta ili dok se karamela hladi.
Umutite jaja, bjelanjke i šećer. Polako sipajte vruće mlijeko i vaniliju. Procijedite kroz sito u zdjelu. Lagano sipati fil preko karamele.
Stavite posudice u lim za pečenje. Pokrijte posudu folijom. Ulijte dovoljno kipuće vode u lim za pečenje tako bude do polovice zdjelica. Pecite 1 sat.
Ostavite da se hladi 30 minuta. Držite u frižideru do 48 sati. Okrenite zdjelice na pladnju da ispadne sadržaj. Poslužite s bobičastim voćem.
Energetska vrijednost: