Rožata

Sada možete uživati u ovom popularnom desertu i kod kuće!

Rožata

02:00

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite 6 malih vatrostalnih posuda. Šećer i vodu kuhajte miješajući 3 minute ili dok se šećer ne rastopi. Povećajte toplinu. Kuhajte, nepokriveno, bez miješanja, 10 minuta dok ne dobijete sirup.

Ulijte sirup u pripremljene posude. Ostavite sa strane 15 minuta ili dok se karamela hladi.

Umutite jaja, bjelanjke i šećer. Polako sipajte vruće mlijeko i vaniliju. Procijedite kroz sito u zdjelu. Lagano sipati fil preko karamele.

Stavite posudice u lim za pečenje. Pokrijte posudu folijom. Ulijte dovoljno kipuće vode u lim za pečenje tako bude do polovice zdjelica. Pecite 1 sat.

Ostavite da se hladi 30 minuta. Držite u frižideru do 48 sati. Okrenite zdjelice na pladnju da ispadne sadržaj. Poslužite s bobičastim voćem.

Energetska vrijednost:

308

Ostali recepti

Juha od puretine i bundeve
Detoksicirajući zeleni smoothie
Smoothie od trešanja i mrkve
Losos sa smeđim šećerom
Zdravi matcha smoothie
Jutarnji smoothie
Sok od kupusa
Sirup od limuna i peršina koji pomaže otopiti bubrežne kamence
© 2024 Zdravi recepti