Ovaj vegetarijanski recept sa zarolanim tikvicama daje ukusan zalogaj sezonskog povrća punjen pečenom crvenom paprikom, začinima i kremastim kozjim sirom!
Zagrijte pećnicu na 200°C. Uz pomoć oštrog noža ili namjenskog rezača pažljivo narežite tikvice dužinski tako da dobijete ploške jednake veličine.
Posudu za pečenje namažite uljem ili prekrijte papirom za pečenje, a preko toga stavite aluminijsku foliju. Tikvice polijte s malo maslinovog ulja, dodajte sol i papar i češnjak u prahu (ako ga koristite) pa ih posložite u posudu.
Pecite 10-ak minuta dok tikvice ne omekšaju. Isto tako, ako ne želite koristiti pećnicu, tikvice možete i kratko popržiti na maslinovom ulju i češnjaku (ako koristite glavice češnjaka), zatim ih izvaditi na tanjur i dalje slijediti recept.
Za to vrijeme operite i narežite paprike pa ih ispecite na maslinovom ulju.
Na tikvice posložite razmrvljeni kozji sir i papriku pa dodajte malo maslinovog ulja. Zatim zarolajte i učvrstite čačkalicom.