Rolada s jagodama

Osvježavajući voćni desert. Umjesto jagoda možete koristiti voće po želji.

Rolada s jagodama

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje dimenzija 38x25 cm.

U zdjelu dodajte jaja i šećer. Počnite miksati na laganoj brzini i polako povećajte brzinu. Miksajte 3 do 4 minute dok ne dobijete čvrstu smjesu.

Pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i naribanu čokoladu. Dodajte jaja i sve dobro izmiješajte.

Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljen lim za pečenje i pecite 6 do 7 minuta. Pustite da se malo ohladi.

U međuvremenu, pospite šećer u prahu na čistu kuhinjsku krpu. Stavite biskvit na šećer u prahu i zamotajte u roladu zajedno s krpom.

Kada se kolač potpuno ohladi, mikserom umutite slatko vrhnje. Dodajte 2 žlice šećera i nastavite miješati mikserom dok ne dobijete čvrst snijeg.

Odmotajte roladu i ravnomjerno razmažite šlag na biskvit. Pospite s nasjeckanim jagodama. Zamotajte roladu i ohladite u hladnjaku prije posluživanja. Pospite roladu šećerom i poslužite sa svježim voćem.

Ostali recepti

Složenac od tikvica i kukuruza
Brodet
Juha od slatkog krumpira
Pasta alla genovese
Smoothie od jagoda i kokosa
Savršena zobena kaša
Energetski napitak od voća i povrća
Kuglice od čokolade i kokosa
© 2025 Zdravi recepti