Osvježavajući voćni desert. Umjesto jagoda možete koristiti voće po želji.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje dimenzija 38x25 cm.
U zdjelu dodajte jaja i šećer. Počnite miksati na laganoj brzini i polako povećajte brzinu. Miksajte 3 do 4 minute dok ne dobijete čvrstu smjesu.
Pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i naribanu čokoladu. Dodajte jaja i sve dobro izmiješajte.
Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljen lim za pečenje i pecite 6 do 7 minuta. Pustite da se malo ohladi.
U međuvremenu, pospite šećer u prahu na čistu kuhinjsku krpu. Stavite biskvit na šećer u prahu i zamotajte u roladu zajedno s krpom.
Kada se kolač potpuno ohladi, mikserom umutite slatko vrhnje. Dodajte 2 žlice šećera i nastavite miješati mikserom dok ne dobijete čvrst snijeg.
Odmotajte roladu i ravnomjerno razmažite šlag na biskvit. Pospite s nasjeckanim jagodama. Zamotajte roladu i ohladite u hladnjaku prije posluživanja. Pospite roladu šećerom i poslužite sa svježim voćem.