Ova sočna rolada ima punjenje od krem sira koje se izvrsno slaže sa slatkom bundevom.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Pomiješajte brašno, šećer, sodu i začin za medenjake. Umiješajte pire od bundeve, jaja i sok od limuna. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta.
Položite vlažnu platnenu krpu na radnu površinu i stavite pečenu koru na nju. Pažljivo zarolajte biskvit i ostavite da se ohladi 20 minuta. Za to vrijeme pripremite punjenje. Pomiješajte sir, maslac, vaniliju i preostali šećer. Kada se kolač ohladi, odmotajte ga i ravnomjerno rasporedite nadjev od sira. Ponovno zarolajte, bez krpe, i omotajte plastičnom folijom kako bi kolač zadržao formu.
Izrežite na kriške neposredno prije posluživanja.
Energetska vrijednost: