Rolada s bundevom

Ova sočna rolada ima punjenje od krem sira koje se izvrsno slaže sa slatkom bundevom.

Rolada s bundevom

00:55

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Pomiješajte brašno, šećer, sodu i začin za medenjake. Umiješajte pire od bundeve, jaja i sok od limuna. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta.

Položite vlažnu platnenu krpu na radnu površinu i stavite pečenu koru na nju. Pažljivo zarolajte biskvit i ostavite da se ohladi 20 minuta. Za to vrijeme pripremite punjenje. Pomiješajte sir, maslac, vaniliju i preostali šećer. Kada se kolač ohladi, odmotajte ga i ravnomjerno rasporedite nadjev od sira. Ponovno zarolajte, bez krpe, i omotajte plastičnom folijom kako bi kolač zadržao formu.

Izrežite na kriške neposredno prije posluživanja.

Energetska vrijednost:

315

Ostali recepti

Punjena tikva na španjolski način
Paprika punjena krumpirom u umaku od rajčice s mladim mahunama (UN dijeta)
Pureći kotleti s narančom i limunom
Ljetna salata sa začinima (Dijeta Jona Gabriela)
Palačinke od mrkve
Peciva od limuna
Pljeskavice od špinata i kukuruza
Tortilje s ovčjim sirom i avokadom
© 2024 Zdravi recepti