Rižoto s kestenima

Kesteni i bundeva obilježavaju jesen, stoga smo odlučili s ovim sezonskim namirnicama složiti rižoto.

Rižoto s kestenima Izvor slike: 123RF

00:50

Sastojci:

Priprema

  1. Razrežite bundevu na tanke komade.
  2. Narežite luk i češnjak.
  3. U loncu na rastopljenom maslacu prepržite kestene oko dvije minute.
  4. Zagrijte dvije jušne žlice maslinovog ulja i na njemu prepržite bundevu, luk i češnjak.
  5. Dodajte rižu te miješajte do dvije minute.
  6. Dodajte vino i na srednjoj vatri dinstajte do dvije minute uz stalno miješanje.
  7. Dodajte jušni temeljac kako bi se pokrila riža.
  8. Kada riža upije dodani temeljac, podlijte s ostatkom temeljca.
  9. Pirjajte rižoto 30 minuta uz povremeno miješanje.
  10. Naribajte sir.
  11. Rižotu dodajte kestene i sir, te začinite uz sol i papar.
  12. Na 2 jušne žlice maslinovog ulja prepržite kadulju.
  13. Rižoto servirajte s ukrašenom kaduljom.

Ostali recepti

Krumpir sa slaninom i umakom od meda i senfa
Vegetarijanske palačinke na kineski
Pileća prsa punjena sirom i pršutom
Aromatična voda s citrusima za brzu hidrataciju
Smoothie od borovnica, avokada i banane
Čaj od maslačka i đumbira (prehrana za krvnu grupu A)
Avokado humus
Džem od borovnica
© 2024 Zdravi recepti