Rižoto s gljivama

Ovo klasično, a fantastično i jednostavno jelo gotovo je za tren.

Rižoto s gljivama Izvor slike: 123RF

01:00

Sastojci:

Priprema rižota s gljivama

  1. Na laganoj vatri dinstajte luk na maslinovom ulju 10-ak minuta dok ne bude mekan i karameliziran.
  2. Pojačajte vatru i dodajte gljive. Pričekajte 3-4 minute dok ne budu lagano smeđe.
  3. U tavu dodajte rižu i dobro izmiješajte, sve dok riža ne bude počne upijati ulje.
  4. Dodajte vino i konstantno miješajte, sve dok se vino ne upije i napola ispari.
  5. Za to vrijeme na drugom kolu lagano kuhajte povrtni temeljac.
  6. Ulijevajte po malo povrtnog temeljca u rižu. Kuhajte i miješajte sve dok se tekućina ne apsorbira. Nastavite dodavati temeljac na isti način, konstantno miješajući, sve dok ne potrošite temeljac i riža ne omekša.
  7. Maknite s vatre, umiješajte maslac i parmezan i poslužite vruće.

Ostali recepti

Sushi
Vegetarijanski burger s kvinojom, brokulom i grahom
Grčki losos
Energetske pločice od cimeta i brusnica
Tjestenina s crvenim umakom i slaninom
Kajgana s karfiolom
Domaća granola od lješnjakovog brašna i sjemenki
Kolač od naranče i tamne čokolade
© 2024 Zdravi recepti