Rižoto od graška i limuna

Kremasti rižoto kuhan u bijelom vinu.

Rižoto od graška i limuna

00:50

Sastojci:

Priprema

Kuhajte vodu i temeljac dok ne proključa. Smanjite vatru i nastavite kuhati.

Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja, dodajte šparoge i dinstajte ih oko 3 minute. Uklonite ih iz tave i pustite da stoje sa strane.

Dodajte preostalu žlicu maslinovog ulja, dodajte češnjak i dinstajte ga oko 30 sekundi. Dodajte rižu i dinstajte, neprestano miješajući oko 1 minutu. Dodajte vino i kuhajte dok ne proključa. Dodajte 1 šalicu toplog temeljca, promiješajte i nastavite po potrebi ulijevati temeljac dok riža ne postane mekana.

Zadnjih 5 minuta kuhanja riže dodajte grašak, limunovu koricu i sok, sol i papar i dobro promiješajte. Dobro promiješajte, pospite parmezanom i poslužite.

Ostali recepti

Čokoladna rolada
Kremasti rižoto s kukuruzom
Salata od kelja, slanine i smokvi
Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom
Napitak od češnjaka i đumbira koji smanjuje krvni tlak
Tortilje s proljetnim povrćem
Vafli od slatkog krumpira
Tjestenina s maslacem od kikirikija, češnjakom i đumbirom
© 2024 Zdravi recepti