Zdrav i jednostavan obrok uključuje puno povrća, a ovaj recept za ražnjiće s povrćem i sirom oduševit će sve ljubitelje mediteranske kuhinje i privući najmlađe da se zdravo hrane.
Namočite 6 štapića za ražnjiće u hladnu vodu kako biste spriječili da izgore. Izrežite sir i papriku na kockice, tikvice na kolutiće, a cherry rajčice prepolovite na 2 jednaka dijela. Sva stavite u istu posudu i promiješajte.
Naribajte koricu limuna, narežite metvicu i čili papričicu (ako koristite) na sitne komade pa dodajte, zajedno s maslinovim uljem, u posudu s povrćem i sirom. Sve dobro izmiješajte, a po želji možete dodati sol i papar.
Na vatri zagrijte malo maslinovog ulja. Uzmite štapiće i na njih nabodite sastojke po željenom redoslijedu, pazeći da ne stavite previše povrća i sira jer nećete moći držati štapiće. Dodajte ražnjiće na vatru i pecite 10-ak minuta sa svake strane dok sir porumeni i povrće omekša.
Poslužite toplo kao prilog, sa svježom salatom ili komadićima prepečenog kruha.