Raženi kruh

Kruh prije pečenja zarežite nožem po sredini.

Raženi kruh

02:00

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte brašno i dodajte toplu vodu u koju ste prethodno rastopili kvasac i šećer. Sve zajedno mijesite i dodajte ostale sastojke. Kada je tijesto gotovo, ostavite ga da odstoji 30 min na toplom mjestu, pokriveno s kuhinjskom krpom.

Izmijesite tijesto i oblikujte ga u okrugli kruh. Stavite tijesto u namašćen lim za pečenje i ostavite da odstoji 45 min pokriveno krpom na toplom mjestu.

Kruh pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45 min.

Ostali recepti

Mousse od limuna
Pačetina s ananasom u woku
Tjestenina s pestom od pistacija
Goveđi odrezak s lubenicom
Jogurt s matcha prahom i chia sjemenkama
Zeleni rižoto
Peciva sa slaninom i cheddarom
Čokoladna torta s bobičastim voćem
© 2022 Zdravi recepti