Rajčice punjene quinoom i špinatom

Ukusne rajčice s rastopljenim sirom na vrhu.

Rajčice punjene quinoom i špinatom

00:40

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Rajčicama odrežite vrh i pomoću žlice ih izdubite i posolite ih. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Poslažite rajčice na lim i ostavite sa strane.

U lonac stavite vodu i quinou, kuhajte na laganoj vatri, pustite da proključa i pustite da se kuha još 15 minuta.

Zagrijte ulje u tavi i dodajte špinat. Posolite ga i popaprite. Kuhajte dok ne omekša. Dodajte češnjak i peršin, kuhajte nekoliko minuta i uklonite s vatre.

Dodajte kuhanu quinou i dobro promiješajte. Ravnomjerno napunite rajčice, prekrijte ih aluminijskom folijom i pecite oko 20 minuta.

Uklonite foliju, pospite ih parmezanom i mozzarella sirom. Pecite dodatnih 5 minuta, dok se sir ne otopi. Poslužite odmah.

Ostali recepti

Tjestenina s limunom, piletinom i šparogama
Domaći eliksir za zdravlje
Tjestenina s limunom i artičokama
Smoothie od banane i zobenih pahuljica
Bourbon losos
Mediteranska tortilja
Muffini od nutelle i banane
Kotleti s grahom i povrćem
© 2024 Zdravi recepti