Sastojci:
- 1 žličica maslinovog ulja
- 2 žličice češnjaka, sitno sjeckanog
- 1 čaša sitno sjeckanog crvenog luka
- 1/2 šalice sušene rajčice, tanko narezane
- 2 šalice temeljca
- 2 žlice soka od limuna
- 1 čaša nekuhanog quinoa, ispranog
- 1 žlice limunove korice
- 1/2 žličice papra
- 200 g tofua, rezanog u komade
- 200 g šparoga, obrubljenih i narezanih na komadiće
- 1/2 šalice prženih indijskih oraščića
Priprema
Zagrijte ulje, dodajte češnjak i luk i kuhajte 1 minutu. Dodajte rajčice i kuhajte još 1 minutu. Dodajte tgemeljac, sok od limuna, quinou, koricu limuna, papar i tofu. Poklopite i kuhajte 15 minuta. Složite šparoge na vrh quino smjese, pokrijte i nastavite kuhati 5 minuta. Lagano miješajte, a zatim ukrasite s indijskim oraščićima i poslužite.
Energetska vrijednost:
370
Nutritivne vrijednosti:
- 370 kalorija (140 iz masti)
- 15 g masti
- 2.5g zasićenih masti
- 0mg kolesterola
- 450mg natrija
- 46g ugljikohidrata
- 7g vlakana
- 7g šećera
- 18g proteina