Nazad na početnu

Pureći kotleti punjeni špinatom

Mekana puretina u umaku od gorgonzole.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 pureća kotleta
  • 400g nasjeckanog svježeg špinata
  • sol
  • papar
  • 200g gorgonzole
  • 250ml vrhnja za kuhanje
  • 150ml povrtnog temeljca
  • 1 žličica peršina

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u tavi. Dinstajte luk 2 do 3 minute. Dodajte špinat, dinstajte oko 5 minuta i uklonite s vatre. Puretinu posolite i popaprite, stavite špinat, zarolajte i zatvorite čačkalicama. Pecite sa svake strane oko 5 minuta, uklonite s vatre i pustite da stoji sa strane.

U istu tavu dodajte temeljac, vrhnje za kuhanje i gorgonzolu. Kuhajte dok se gorgonzola potpuno ne rastopi. Dodajte peršin, sol i papar i promiješajte. Dodajte punjene pureće kotlete, pustite da se kuha oko 5 minuta i poslužite.