Punjeni šampinjoni

Ukusne punjene gljive jednostavan su i brz obrok s niskim udjelom ugljikohidrata, a mogu biti odličan prilog mesu ili vegetarijanski obrok!

Punjeni šampinjoni Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Šampinjone operite i posušite papirom za ruke te uklonite stabljike. Klobuk šampinjona ostavite sa strane, a stabljike nasjeckajte.
  3. U tavi rastopite maslac, dodajte češnjak, nasjeckane stabljike šampinjona i baby špinat. Kuhajte 6-7 minuta dok češnjak ne porumeni, zatim maknite s vatre i dodajte artičoke, sir, mozzarellu, krušne mrvice, sol i papar.
  4. Klobuke složite na lim koji ste obložili papirom za pečenje. Svaki klobuk premažite s malo maslinovog ulja te začinite solju i paprom.
  5. Klobuke napunite pripremljenom smjesom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu.
  6. Pecite oko 15 minuta, odnosno dok gljive ne porumene.
  7. Poslužite toplo.

Ostali recepti

Pureći kotleti s narančom i limunom
Kajgana s ananasom
Začinjeni meksički umak
Božićne palačinke s đumbirom i cimetom
Tjestenina sa škampima
Pečena jaja s dimljenim lososom
Salata od kelja, avokada i badema
Kremasti smoothie od banane i kurkume
© 2025 Zdravi recepti