Punjeni pečeni krumpir ili batat

Pečeni krumpir ili batat punjen tunom i svježim začinima čini ukusan, lagan i zdrav obrok koji će vam uštedjeti novac, a ispunit će svačija očekivanja.

Punjeni pečeni krumpir ili batat Izvor slike: Depositphotos

01:00

Sastojci:

Priprema

  1. Krumpir dobro operite i izbodite vilicom. Stavite na tanjur ili u posudu i pecite 20-ak minuta dok ne omekša. Možete peći u mikrovalnoj pećnici ili u običnoj pećnici, ali u oba slučaja pecite na visokoj temperaturi.
  2. Prerežite na pola i stavite na tanjur ili u posudu za pečenje. Tunu iscijedite i promiješajte vilicom. Na svaku polovicu stavite žličicu tune, zatim dodajte sitno nasjeckani luk i čili pa prelijte sokom od limete.
  3. Dodajte žličicu grčkog jogurta i korijander. Poslužite toplo kao vegetarijansko jelo ili kao prilog.

Ostali recepti

Smoothie od bobičastog voća i meda
Kolač od banana i oraha
Smoothie od borovnica i brusnica
Ćufte od piletine i tikvica
Salata od kelja, ovčjeg sira i brusnica
Smoothie od dinje za fit tijelo
Kompot od dunja
Losos s limunom i bosiljkom
© 2024 Zdravi recepti