Savršeno kao prilog ili kao glavno jelo.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Zamotajte u foliju patlidžan, i pecite 50 do 60 minuta, dok ne omekša. Izrežite patlidžan na pola, te izdubite sredinu. Stavite na stranu.
Zagrijete malo ulja na tavi i dodajte luk. Pržite 3 do 4 minute, dok ne omekša. Dodajte komorač, celer i češnjak. Pržite 3 minute. Dodajte unutrašnjost patlidžana, prženu crvenu papriku i sok, vodu, peršin i bosiljak. Kuhajte 15 do 20 minuta, dok se tekućina ne apsorbira i povrće ne omekša.
Uklonite lišće bosiljka i dodajte kapare. Napunite polovice patlidžana i poslužite.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti:
86 kalorija
3 g proteina
20 g ugljikohidrata
1 g masti
0 g zasićenih masti
5 g vlakana
10 g šećera