Punjene tikvice s ovčjim sirom

Ovo ukusno i jednostavno jelo ima bogati okus povrća, a kombinacija ovčjeg sira i maslina daje mu svježu i laganu notu.

Punjene tikvice s ovčjim sirom Izvor slike: 123RF

00:20

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje. Tikvice i paprike ili rajčice dobro operite i narežite na pola.
  2. Stavite tikvice na papir, prelijte maslinovim uljem i dodajte malo soli i papra. Pecite 10-ak minuta. Možete koristiti paprike, rajčice ili oboje. Možete ih i ispeći ili koristiti sirove, ovisno o vašim željama.
  3. Dok se tikvice peku, u posudi pomiješajte ovčji sir s peršinom, dodajte malo maslinovog ulja, narezane masline (ako koristite) i po želji sol ili papar.
  4. Izvadite tikvice iz pećnice i ostavite da se kratko ohlade. Polovice tikvica premažite sirom pa na njih posložite paprike ili rajčice. Po želji možete preklopiti tikvice drugom polovicom ili ih ostaviti kao polovice. Poslužite toplo kao toplo predjelo ili vegetarijanski obrok.

Ostali recepti

Vitaminski voćni smoothie
Kolač od oraha i meda
Vegetarijanski špageti bolognese
Pileći ražnjići sa ružmarinom
Krumpir salata s inćunima i kuhanim jajima
Sok od naranče i đumbira
Složenac od lososa i krumpira
Slatka kaša od quinoe
© 2024 Zdravi recepti