Puding s ekstraktom metvice

Izuzetno zdrav i ukusan puding bez glutena.

Puding s ekstraktom metvice

03:30

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijati pećnicu na 160 °C. Stavite lonac s vodom na srednje jaku vatru, koja će vam trebati za pečenje. U vatrostalnu posudu poslažite 8 keramičkih zdjelica, koje su otporne na toplinu.

U zdjelu umutite žumanjke, šećer, ekstrakt vanilije, ekstrakt mente i sol te zdjelu stavite blizu peći. Zatim u drugu zdjelicu umutite 1/2 šalice mlijeka i kukuruzni škrob, miješajte dok smjesa postane potpuno glatka. Zagrijte preostalih 1,5 šalice mlijeka i vrhnje za kolače na srednje jakoj vatri, dok se ne počnu stvarati mjehurići. Umutite smjesu kukuruznog škroba i mlijeka u smjesu s vrhnjem te neprestano miješajte dok smjesa ne postane gusta, 2 do 4 minute, zatim smjesu postupno umutite u smjesu sa žumanjcima.

Smjesu pažljivo procijedite kroz sito. Zatim smjesu ravnomjerno rasporedite u keramičke zdjelice, tako da budu 3/4 pune. U vatrostalnu posudu ulijte kipuću vode tako da su keramičke zdjelice do pola u vodi. Vatrostalnu posudu s keramičkim zdjelicama pažljivo stavite u pećnicu te pecite 35 do 40 minuta.

Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi na sobnoj temperaturi, oko 1 sat. Zatim keramičke zdjelice stavite u hladnjak da odstoje još 1 sat.

Glazuru napravite neposredno prije posluživanja. Zagrijte mlijeko dok ne proključa. Stavite čokoladu i med u vatrostalnu zdjelicu, čim mlijeko počne ključati, prelijte ga preko čokolade i meda te miješajte dok smjesa postane potpuno glatka, oko 1 minutu. Dodajte kakao i šećer u prahu i miješajte dok smjesa postane glatka. Glazuru ravnomjerno prelijte preko svakog pudinga.

Energetska vrijednost:

254

Nutritivne vrijednosti:

Ostali recepti

Krem juha od patlidžana
Hrskavi losos
Teleće šnicle u marinadi od češnjaka
Tjestenina s artičokama i mozzarellom
List punjen ljutom salsom
Naopaki kolač od ananasa
Salata od dinje i pršuta
Božićni niskokalorični slani keksi
© 2024 Zdravi recepti