Proteinski muffini s jajima, gljivama i keljom

Nemate vremena za doručak? Pripremite ove muffine večer prije kako bi vas ujutro dočekao ukusan, zasitan i zdrav obrok.

Proteinski muffini s jajima, gljivama i keljom Izvor slike: 123RF

00:35

Sastojci:

Priprema proteinskih muffina s jajima, gljivama i keljom

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva.

2. Lagano nauljite kalup za muffine* (osim ako koristite silikonski kalup).

3. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckane gljive i nasjeckani luk te miješajte 3 do 4 minute, odnosno dok luk i gljive ne omekšaju.

4. Zatim dodajte protisnuti češnjak, timijan, kelj, prstohvat soli i papra te kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok kelj ne uvene. Kada je gotovo, ostavite sa strane.

5. U dubljoj zdjeli umutite jaja, dodajte mlijeko i senf te prstohvat soli. Zatim umiješajte ribani sir, a nakon toga kelj i gljive koje ste pripremili u tavi.

6. Mješavinu ravnomjerno rasporedite u kalup za muffine i pecite 30 do 35 minuta. Oštricu noža ili čačkalicu zabodite u sredinu muffina kako biste provjerili jesu li gotovi.

*Recept je dovoljan za 12 muffina.

Ostali recepti

Krumpir s ružmarinom i češnjakom
Zapečena tilapija
Hrskavi kolač od bundeve i jabuka
Napitak za čišćenje pluća
Tropski zeleni smoothie
Voćni muffini
Salata od jabuke, badema i smokve
Tagliatelle s bosiljkom i rajčicom
© 2024 Zdravi recepti