Mikserom izmiješajte margarin i šećer u prahu. Dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte brašno, prašak za pecivo i mlijeko. Sve dobro izmiksajte. Dodajte mak, limunovu koricu i naribanu čokoladu.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i dodajte ostatku smjese. Tijesto ulijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (26 cm).
Pecite na 180°C oko pola sata.
Krema
U svježi sir dodajte jogurt, sok od naranče i narančinu koricu. Dodajte gustin pomiješan s malo vode i sve dobro izmiksajte.
Dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte. Istucite slatko vrhnje da dobijete šlag. Umiješajte u smjesu.
Kremu stavite na ohlađen kolač. Ostavite da odstoji u frižideru 2 sata.
Preljev
Sok zagrijte sa šećerom na laganoj vatri i umiješajte gustin. Dodajte crni ribiz te još kratko prokuhajte. Pustite da se ohladi i prelijte preko kolača.