Proljetna torta

Ukusna i osvježavajuća torta s crnim ribizom je prava vjesnica proljeća!

Proljetna torta Izvor slike: 123RF

03:00

Sastojci:

Biskvit

Krema

Preljev

Priprema

Biskvit

  1. Mikserom izmiješajte margarin i šećer u prahu. Dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte brašno, prašak za pecivo i mlije­ko. Sve dobro izmiksajte. Dodajte mak, limunovu koricu i naribanu čokoladu.
  2. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i dodajte ostatku smjese. Tijesto ulijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (26 cm).
  3. Pecite na 180°C oko pola sata.

Krema

  1. U svježi sir dodajte jogurt, sok od nara­nče i narančinu koricu. Dodajte gustin pomiješan s malo vode i sve dobro izmiksajte.
  2. Dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte. Istucite slatko vrhnje da dobijete šlag. Umiješajte u smjesu.
  3. Kremu stavite na ohlađen kolač. Ostavite da odstoji u frižideru 2 sata.

Preljev

  1. Sok zagrijte sa šećerom na laganoj vatri i umiješajte gustin. Dodajte crni ribiz te još kratko prokuhajte. Pustite da se ohladi i prelijte preko kolača.

Ostali recepti

Smoothie od malina, avokada i banane
Austrijski desert Kaiserschmarrn
Losos s koricom od limuna i parmezana
Napitak od hrena i limuna koji topi mast s trbuha
Muffini od badema i kokosovog mlijeka
Zlatno mlijeko
Smoothie od kruške, đumbira i peršina
Blagdanski pužići s makom i cimetom
© 2024 Zdravi recepti