Kada jednom probate ovu tortu, oduševit ćete se!
Sastojci:
Miksajte žumanjke i pola šećera dok ne dobijete pahuljastu smjesu.
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Nastavite miksati i dodajte preostali šećer, jednu po jednu žlicu. Pažljivo umiješajte žumanjke.
Dodajte mješavinu brašna i kakaa i pažljivo izmiješajte. Umiješajte rastopljeni maslac i opet pažljivo i temeljito izmiješajte.
Ulijte smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje promjera 23 cm. Pecite na 180°C 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Žumanjak izmiješajte s vodom, a zatim dodajte mlijeko u prahu i opet promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, ali ne dajte da prokuha. Neka se ohladi na sobnu temperaturu.
Miksajte maslac 3 do 4 minute. Polako dodajte žumanjak i kondenzirano mlijeko u smjesu. Dodajte kakao i sve dobro izmiješajte.
Izrežite tortu u tri sloja. Sloj svaki sloj namažite s kremom. Zagrijte pekmez od marelica u mikrovalnoj pećnici i premažite cijelu tortu.
Čokoladu otopite u slatkom vrhnju na laganoj vatri. Glazurom premažite cijelu tortu.