Povrtni temeljac sa Shiitake gljivama i Cordyceps prahom

Ovaj ukusni i zdravi temeljac s funkcionalnim gljivama možete koristiti za pripremu brojnih jela ili poslužiti kao juhu.

Povrtni temeljac sa Shiitake gljivama i Cordyceps prahom Izvor slike: 123RF

00:50

Sastojci:

Priprema povrtnog temeljca sa Shiitake gljivama i Cordyceps prahom

  1. Celer, komorač, mrkvu i shiitake nasjeckajte, luk očistite i narežite na četvrtine, češnjak protisnite, a poriluk narežite na kolutiće.
  2. U većem loncu na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk, češnjak, komorač, celer, mrkvu i poriluk te sol i papar po ukusu. Pirjajte oko 5 minuta, a zatim dodajte shiitake gljive i pirjajte još 7 do 8 minuta.
  3. Svemu dodajte vodu, lovorov list, peršin i timijan. Smanjite vatru i kuhajte polu poklopljeno 50 minuta. Po potrebi dodajte još soli i papra.
  4. Na kraju dodajte prah kordiceps gljive.
  5. Nakon što je gotovo, temeljac možete poslužiti kao juhu ili procijediti i koristiti za daljnje kuhanje.

Ostali recepti

Tortilje s proljetnim povrćem
Torta sa džemom od malina
Janjetina u umaku od gljiva
Frittata s artičokama
Čokoladni napitak s kurkumom
Topli i ukusni obrok od quinoje i crnog graha
Losos sa zapečenim cherry rajčicama
Kolač s tri vrste čokolade
© 2024 Zdravi recepti