Zaljutite si dan ovim povrtnim čilijem.
Sastojci:
Dovedite 1.2 litre vode do vrenja u velikoj dubokoj tavi ili loncu.
Umiješajte ječam. Poklopite i smanjite vatru. Kuhajte oko 10 minuta dok ječam ne omekša.
Dodajte patlidžan, papriku, luk i češnjak. Dobro promiješajte, pokrijte i kuhajte na srednje jakoj vatri na oko 20 minuta, taman dok patlidžan ne omekša, a ostalo povrće postane mekano.
Povremeno miješajte i vraćajte poklopac kako vam se mješavina ne bi zalijepila za dno.
Dodajte rajčice i grah, čili u prahu te začinite sa solju i paprom. Dobro promiješajte i kuhajte na daljnjih 5 minuta.
Dodajte špinat, dobro promiješajte i kuhajte na 2-3 minute dok špinat ne uvene.
Poslužite odmah.