Pljeskavice od ricotte i graška

Savršene za ručak.

Pljeskavice od ricotte i graška

00:45

Sastojci:

Priprema

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte grašak i dinstajte ga oko 5 minuta. Uklonite s vatre i pustite da stoji sa strane.

Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Pomiješajte žutanjke, ricottu, sol, parmezan, brašno i limunovu koricu. Dobro promiješajte. U drugoj zdjeli dobro istucite bjelanjke. Postupno ih dodajte u smjesu od ricotte.

Zagrijte ulje u tavi. Žlicom vadite smjesu i stavljajte na ulje. Pecite oko 2 do 3 minute sa svake strane, dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Ostali recepti

Kremasta tjestenina s avokadom
Grčki omlet
Meksički špageti
Rižoto od mrkve
Ukusne zapečene prokulice
Zdravi guacamole umak sa špinatom
Čokoladni muffini s lješnjacima
Ljetni punč
© 2024 Zdravi recepti