Plava limunada

Tko kaže da limunada mora biti žute boje? Ovog ljeta isprobajte limunadu boje mora koja ima zanimljiv izgled i odličan, osvježavajuć okus!

Plava limunada Izvor slike: Depositphotos

00:15

Sastojci:

Priprema

  1. Naribajte koricu limuna, zatim ih iscijedite limune i uklonite koštice. Ako ne želite pulpu u napitku, procijedite limunadu prije miješanja s drugim sastojcima.
  2. Na vatri zagrijte 2 čaše vode, dodajte šećer i zagrijavajte dok se šećer ne rastopi. Ostavite na vatri još 4-5 minuta, dok se ne počne zgušnjavati, onda dolijte ostatak vode, limunadu i koricu.
  3. Prelijte u vrč i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  4. Za to vrijeme odvojite nekoliko zrna borovnice i kupine, stavite u zamrzivač ili u kalup od leda pa prelijte vodom. U blender stavite ostatak borovnica i kupina i dobro izmiješajte. Druga opcija je da stavite borovnice i kupine u cjediljke i pritisnete dok ne izađe sok, a ostatak bacite.
  5. Izmiješanu smjesu borovnica i kupina dodajte u limunadu, dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine. Stavite u hladnjak na barem 2-3 sata. Prije posluživanja u čašu stavite smrznuto voće ili komade leda s voćem, zatim dodajte limunadu i kolutiće limuna za dekoraciju (po želji).

Ostali recepti

Argentinska piletina s kukuruzom
Ječam s parmezanom
Salata od tune, slanutka i brokule
Bezalkoholni mojito
Tjestenina s avokadom i keljom
Škampi na buzaru za idealno ljeto
Sablasne Helloween banane
Sok od špinata, celera i peršina
© 2024 Zdravi recepti