Pita s jagodama i bademima

Ukusna i zanimljiva poslastica.

Pita s jagodama i bademima

00:45

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Lim za pečenje premažite kokosovim uljem i stavite na stranu.

Jagode stavite u sok od naranče i ostavite da se dobro namoče.

Izmiješajte šećer, koricu naranče i jaja. Dodajte sol i vanilin šećer, i dobro izmiješajte.

U zasebnoj zdjeli, pomiješajte bademovo brašno, bezglutensko brašno i prašak za pecivo.

Dodajte mješavinu brašna u smjesu s jajima, a zatim ulijete kokosovo ulje. Sve dobro izmiješajte.

Ulijte tijesto u pripremljen lim za pečenje. Pospite nasjeckanim bademima, a zatim ukrasite s pola jagoda.

Pecite oko 25 minuta, ili dok vanjski rubovi ne dobiju svjetlu, zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i pustite da se u potpunosti ohladi.

Poslužite s preostalim jagodama i svježe tučenim vrhnjem.

Ostali recepti

Smoothie od chia sjemenki, borovnica i jogurta
Svinjski kotleti u marinadi od meda i soje
Hladna salata od dinje
Ukusni kolač od borovnice bez dodatnog šećera
Protuupalni smoothie od kurkume
Zapečene tortilje s piletinom i rajčicom
Pašteta od gljiva i crnog vina
Voćni smoothie za ubrzanje metabolizma
© 2024 Zdravi recepti