Pita od jabuka i cheddara

Odlična pita za šestoro najdražih.

Pita od jabuka i cheddara

01:40

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Podmažite lim za pečenje promjera 23 cm s maslacem.

Pomiješajte glatko brašno, sir i sol u zdjeli. Narežite tijesto na manje komade, sve dok smjesa ne počne izgledati na grubo izrezane krušne mrvice. Poprskajte sve hladnom vodom¸ a zatim miješajte mrvice sve dok se tijesto ne formira. Formirajte tijesto u čvrstu kuglu.

Podijelite tijesto na skoro iste polovice. Zatim uzmite veću polovicu i zarolajte ju na površini po kojoj ste posipali brašna u krug promjera 30 cm. Ovo tijesto će vam koristiti za popunjavanje lima za pečenje, s tim da ćete tijesto pustiti da pređe rubove lima i odrezati ga 1 cm nakon ruba.

Stavite jabuke, šećer, prašak za pecivo i cimet u jednu zdjelu i sve dobro promiješajte. Rasporedite smjesu s jabukama po tijestu.

Razvaljajte preostalo tijesto u 30 cm krug. Stavite ga na vrh smjese s jabukama, ali tako da ćete tijesto pustiti da pređe rubove lima i odrezati ga 2,5 cm nakon ruba. Zavrnite rubove tijesta zajedno tako da formiraju obod.

Zamutite žumanjak s jednom velikom žlicom vode te zatim s tim premažite vrh kore i obod.

Pecite pitu u pećnici na 45-50 minuta, sve dok jabuke ne budu mekane, a kora dobije zlatno smeđu boju.

Ohladite prije serviranja.

Ostali recepti

Mekani kruh s pivom
Smoothie od borovnica i jogurta
Pileći ražnjići premazani medom i pivom
Lazanje s govedinom i ricotta sirom
Kolač s bademima i sušenim voćem
Kocke od čokolade i lješnjaka
Sacher torta (za dijabetičare)
Smoothie od naranče za jačanje imuniteta i vitku liniju
© 2024 Zdravi recepti