Pita od bobičastog voća bez glutena

Ukusna pita, u kojoj možete kombinirati bobičasto i šumsko voće po želji, lagan je recept bez glutena!

Pita od bobičastog voća bez glutena Izvor slike: Depositphotos

01:10

Sastojci:

Nadjev

 

 

Tijesto

 

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. U posudi izmiješajte šećer i kukuruzni škrob, zatim dodajte voće. Voće možete ostaviti u komadićima, zgnječiti gnječilicom za pire ili izblendati par sekundi. Ostavite 10-ak minuta dok pripremite tijesto.
  2. Jaja, vodu i ocat pomiješajte u manjoj posudi. U drugoj posudi izmiješajte brašno, žlicu šećera, sol i ksantan gumu, dodajte maslac i rukama gnječite sastojke. Smjesu od jaja i vode dodajte u suhe sastojke i formirajte tijesto
  3. Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup veličine otprilike 24x4 cm. Dodajte nadjev i stavite peći. Po želji možete ostaviti dio tijesta i staviti ga na gornji dio pite.
  4. Pecite 40-45 min, ohladite i poslužite.

Ostali recepti

Marmelada od klementina
Složenac od tikvica i kukuruza
Salsa verde
Sušeni mango
Zobene pahuljice s breskvama i borovnicama
Tex-Mex jaja
Smoothie od naranče i limuna
Smoothie od lubenice, krastavca i mente
© 2024 Zdravi recepti