250g svježeg ili smrznutog bobičastog voća (maline, borovnice, jagode)
Korica:
225g glatkog brašna
150g maslaca
110g šećera
2 žličice maka
1 / 2 žličice cimeta
1 žličica đumbira u prahu
1 / 2 žličice korijandera u prahu
Preljev od voća:
110g šećera
250g bobičastog voća
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim za pečenje namastite i pospite brašnom.
Za bazu, pomiješajte brašno, šećer i maslac, i miksajte. Dodajte žumanjak i nastavite miksati dok ne dobijete tijesto (možda ćete trebati dodati malo hladne vode). Zamotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta.
Kada je spremno, tijesto stavite u lim za pečenje. Držite u hladnjaku 15 minuta, a zatim pecite u pećnici 15 minuta. Izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 180°C.
Stavite jabuke, smeđi šećer, cimet i đumbir u tavu s 2 žlice hladne vode i pokrijte. Kuhajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju. Ohladite, a zatim stavite preko tijesta. Preko toga stavite bobičasto voće.
Za preljev, pomiješajte brašno, maslac, šećer, mak, cimet, đumbir i korijander s 1 žlicom hladne vode, dok ne dobijete grubu smjesu mrvica. Pecite 25 do 30 minuta, a zatim ohladite.
Za preljev od bobica, stavite šećer i 60 ml vode u tavu i kuhajte. Miješajte dok se šećer ne otopi. Dodajte bobičasto voće i kuhajte 2 minute. Ostavite da se ohladi, a zatim stavite u blender. Ako želite glatki umak, onda procijedite.