Pita od badema i jabuka

Nezaboravan desert koji podsjeća na tople jesenske dane.

Pita od badema i jabuka

01:15

Sastojci:

Priprema

Prvo, napravite tijesto. Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Smanjite brzinu i polako dodajte brašno. Na kraju dodajte žumanjak i kratko promiješajte. Uklonite tijesto iz zdjele, omotajte prozirnom folijom i držite u hladnjaku najmanje 1 sat.

Za punjenje, dobro izmiješajte maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje. Umiješajte bademe i Calvados, i miksajte još 3 minute.

Zagrijte pećnicu na 170°C.

Izvaljajte tijesto. Nježno ga utisnite u namašćen kalup promjera 23cm. Odrežite rubove i stavite u hladnjak na 20 minuta.

U tijesto stavite punjenje i poravnajte žlicom. Ogulite jabuke i izrežite ih na kriške debljine 4 mm. Rasporedite jabuke na vrh. Pospite šećerom u prahu i pecite 1 sat i 15 minuta ili dok se jabuke ne karameliziraju. Ostavite da se hladi 30 minuta prije posluživanja.

Zatim napravite kremu. Dobro izmiješajte vrhnje i šećer. Dodajte Calvados i vaniliju, te ponovno izmiješajte. Držite u hladnjaku do posluživanja.

Poslužite krišku pite prekrivenu kremom.

Ostali recepti

Kolačići od brusnice i čokolade
Smoothie koji ubrzava metabolizam
Juha od bundeve i jabuka
Smoothie od jagoda i borovnica
Čokoladni Paleo mousse
Mediteranska piletina s krumpirima
Piletina sa šparogama i mrkvom
Srdele s crvenim ribizlom
© 2024 Zdravi recepti