Nazad na početnu

Piletina Szechuan

Obožavat ćete ovu piletinu s daškom arome naranče!

01:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 šalica soka od naranče
  • 3 žlice soja umaka
  • 1 žlica mljevenog češnjaka
  • 1 žlica Szechuan začina
  • 1 žličica biljnog ulja
  • 1,3 kg piletine
  • 1 nasjeckani slatki krumpir
  • 2 nasjeckana krumpira
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 1/2 žličica kukuruznog škroba
  • nasjeckani mladi luk

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Pomiješajte sok od naranče, umak od soje, češnjak, začine i ulje.

Pomiješajte piletinu i 1/4 šalice mješavine sa sokom od naranče. Pecite u pećnici 10 minuta.

U međuvremenu dodajte krumpir pomiješan s maslinovim uljem i 2 žlice mješavine soka od naranče. Pecite oko 30 minuta.

Umiješajte kukuruzni škrob u preostalu mješavinu soka od naranče. Kuhajte oko 3 minute ili dok se umak ne zgusnite. Stavite sa strane.

Dodajte luk na krumpir 5 minuta prije kraja kuhanja.

Premažite piletinu i krumpir umakom. Pecite još 5 minuta i poslužite toplo.

Energetska vrijednost

490