Super ideja za pomalo egzotičan objed.
Sastojci:
1. Lagano natrgajte listove kaffir limete (ili metvice) i stavite ih u zdjelu s nasjeckanim đumbirom. Prelijte pilećom juhom, pokrijte i pustite namakati 30 minuta.
2. U međuvremenu, narežite pileća prsa na dva dijela. Zagrijte ulje u većoj tavi ili vatrostalnoj zdjeli i popržite piletinu 2-3 minute sa svake strane.
3. Procijedite juhu u tavu. Napola pokrijte i lagano kuhajte 10 minuta.
4. Umiješajte kosovo mlijeko, riblji umak i nasjeckane chillije. Lagano kuhajte nepokriveno 5-6 minuta, dok piletina ne omekša a umak zgusne.
5. U međuvremenu, skuhajte rižu u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Kuhanu rižu dobro ocijedite.
6. Umiješajte sok od limete i nasjeckani korijandar u umak. Začinite solju i paprom. Poslužite piletinu i umak na podlozi od kuhane riže. Ukrasite kriškama limete, svježe nasjeckanim korijandrom i poslužite.
Savjet kuhara
Ako imate problema u pronalasku svježih kaffir listova limete (ili metvice), upotrijebite suhe. Prodaju se u supermarketima. Ako koristite suhe, lagano ih izmrvite i slijedite upute recepta.