Lignje s domaćom salsom

Ovako pripremljene lignje odličan su izbor za brzinsku večeru

Lignje s domaćom salsom Izvor slike: Pexels

00:15

Sastojci:

Priprema

  1. Kolutiće lignji posolite i popaprite po ukusu.
  2. Pripremite salsu tako što ćete u posudu staviti sjeckanu rajčicu, protisnuti češnjak, kapare, jednu žlicu limunovog soka, maslinovo ulje, sol i papar. Dobro promiješajte da se sastojci sljube i ostavite sa strane.
  3. U tavici zagrijte kokosovo ulje, dodajte lignje pazeći da ih ravnomjerno rasporedite.
  4. Nakon jedne minute okrenite kolutiće lignje na drugu stranu i pecite još par minuta kako ih ne biste prepekli. Kolutići su pečeni kada poprime bijelu boju.
  5. Nakon što su gotove, lignje zalijte ostatkom soka od limuna i dodajte salsu.

Ostali recepti

Umak od javorovog sirupa i brusnice
Pohane tikvice: savršeno začinjene i hrskave
Čaj od đumbira, limuna i kurkume
Preljev od šumskog voća i meda
Salata od slanutka i špinata
Super smoothie za sportaše
Juha od brokule i cheddara
Salata od mozzarelle, krastavaca i quinoe
© 2024 Zdravi recepti