Nazad na početnu

Piletina s mahunama i salata od fete

Jednostavan prijedlog za lagani obiteljski ručak.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 filea od pilećih prsa, bez kože
  • 4 režnja češnjaka, oguljena
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 3 velike žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 1 crveni luk, narezan na veće kolute
  • 175 g mahuna
  • Srednje velika glavica salate
  • 200 g fete, narezane na kockice
  • 175 g cherry rajčica, prepolovljenih
  • 50 g crnih maslina
  • 1 crvena paprika, očišćena i narezana

Priprema

Priprema

Stavite pileća prsa u plitku posudu. 1 režanj češnjaka narežite i pomiješajte s 1 velikom žlicom maslinovog ulja i sokom od limuna. Prelijte piletinu, poklopite i marinirajte u hladnjaku na najmanje 30 minuta, okrećući barem jednom.

Zagrijte tavu dok ne bude jako vruća. Ocijedite piletinu i pecite ju na 6-8 minuta na svakoj strani. Uklonite s vatre i ostavite na 5 minuta neka se ohladi.

Zagrijte preostalo ulje u velikoj tavi. Dinstajte preostali češnjak i crveni luk, povremeno miješajući na 8-10 minuta.

Skuhajte mahune u lagano posoljenoj vodi na 5 minuta. Ocijedite i stavite sa strane.

U zdjeli za posluživanje pomiješajte listove salate sa cherry rajčicama, mahunama, crnim maslinama i crvenom paprikom. Stavite smjesu od luka na vrh listova salate, a zatim dodajte piletinu i poslužite s malo maslinovog ulja.