Kada probate, neće vam biti žao što ste ga tako dugo pripremali!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 150°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 10x25cm.
Pomiješajte kavu, čokoladu, vino i maslac i kuhajte na laganoj vatri. Kuhajte, povremeno miješajući, 5 minuta ili dok se čokolada i maslac ne rastope. Uklonite s topline i stavite na stranu da se ohladi, 5 minuta.
Pomiješajte šećer i brašno i dodajte u čokoladnu smjesu. Sve dobro izmiješajte žlicom. Dodajte jaje i smjesu izmiješajte mikserom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 1 sat. Stavite na stranu da se ohladi u potpunosti.
Električnim mikserom miksajte slatko vrhnje dok se ne oblikuju mekani vrhovi. Pomiješajte mascarpone, šećer u prahu i vino. Dodajte slatko vrhnje i lagano izmiješajte.
Kolač izrežite na tri dijela. Jedan dio namažite polovicom mascarpone smjese i na njega stavite drugi dio. Ponovite postupak. Pokrijte s plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na 6 sati.
Pomiješajte jagode, maline, borovnice, šećer u prahu i liker. Ostavite 1 sat da odstoji.
Kolač izrežite na kocke i pospite šećerom u prahu. Na svaki kolač stavite žlicu voća.