Peciva od mrkve i sira

Topla i ukusna peciva.

Peciva od mrkve i sira

01:00

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte brašno i sol.

Kvasac rastopite u mlakoj vodi. Postupno dodajte brašno i miješajte. Dodajte maslac, sir, mrkvu i med. Miješajte dok ne dobijete tijesto koje će biti dosta ljepljivo. Pobrašnite zdjelu i u nju stavite tijesto. Pokrijte krpom i pustite da se diže na toplom 15 minuta.

U međuvremenu, dva lima za pečenje obložite papirom za pečenje.

Rukama oblikujte oko 15 podjednako velikih kuglica. Vjerojatno ćete morati koristiti puno brašna kako bi spriječili tijesto da se lijepi za ruke. Stavite peciva u lim za pečenje ostavljajući dovoljno prostora između njih kako bi se mogla dignuti. Pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu 30 minuta.
 
U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 225°C.

Lagano navlažite peciva s malo vode i pospite sjemenke po pecivima. Pecite 10 do 15 minuta, ili dok peciva ne dobiju zlatnu boju.

Ostali recepti

Božićni keksi od brusnica
Sok od patlidžana
Sok od mrkve, naranče i đumbira
Piletina sa sezamom i azijskim umakom by Jamie Oliver
Bezglutenske kesten pločice koje se ne peku
Smoothie od muškatne tikve i posnog sira
Blagdanski pužići s makom i cimetom
Carski pileći sendvič
© 2025 Zdravi recepti