Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite cijeli patlidžana na papir za pečenje i pecite 30 minuta.
Patlidžan pažljivo prerežite na pola po duljini. Pećnicu smanjite na 180°C. Svaku polovicu pospite s 1 žlicom maslinovog ulja. Pecite u pećnici dodatnih 25 minuta ili dok ne postanu hrskavi na vrhu.
Izrežite rajčice na četvrtine, izvadite sjemenke, i nasjeckajte na kockice. Nasjeckajte češnjak i timijan.
Uklonite patlidžan iz pećnice i pustite da se ohladi oko 5 minuta. Pažljivo izrežite unutrašnjost patlidžana, nekoliko centimetara od rubova. Pospite malo soka od limuna i morske soli na dno patlidžana.
Nasjeckajte meso patlidžana i dodajte rajčice, češnjak i timijan. Dodajte sol, papar, sok od limuna i dvije i pol žlice maslinovog ulja. Dobro promiješajte i jednake količine stavite u patlidžan i ukrasite s timijanom.