Pečeni patlidžani

Pečeni patlidžani

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite cijeli patlidžana na papir za pečenje i pecite 30 minuta.

Patlidžan pažljivo prerežite na pola po duljini. Pećnicu smanjite na 180°C. Svaku polovicu pospite s 1 žlicom maslinovog ulja. Pecite u pećnici dodatnih 25 minuta ili dok ne postanu hrskavi na vrhu.

Izrežite rajčice na četvrtine, izvadite sjemenke, i nasjeckajte na kockice. Nasjeckajte češnjak i timijan.

Uklonite patlidžan iz pećnice i pustite da se ohladi oko 5 minuta. Pažljivo izrežite unutrašnjost patlidžana,  nekoliko centimetara od rubova. Pospite malo soka od limuna i morske soli na dno patlidžana.

Nasjeckajte meso patlidžana i dodajte rajčice, češnjak i timijan. Dodajte sol, papar, sok od limuna i dvije i pol žlice maslinovog ulja. Dobro promiješajte i jednake količine stavite u patlidžan i ukrasite s timijanom.

Ostali recepti

Smoothie od badema i jabuka za ubrzanje metabolizma
Pilav s piletinom i povrćem
Čokoladni smoothie sa chia sjemenkama
Smoothie od maslačka, špinata i kruške
Smoothie od banane i bademovog mlijeka
Kremasti slatki umak
Kolač od banane i sira
Rižoto sa šafranom na mornarski
© 2024 Zdravi recepti